156 zonnepanelen maken pand Nijhuis & Wigger nóg duurzamer

Zonnepanelen Nijhuis & Wigger

Laat de zon maar komen! Begin januari zijn op ons pand 156 zonnepanelen geplaatst. In het kader van duurzaam ondernemen zijn deze panelen, naast al een aanwezige warmtepomp en LED-verlichting, op het dak geplaatst.

In de eerste week van januari 2020 is de firma Schulte Energie & Techniek uit Denekamp druk bezig geweest om alle panelen op ons dak te monteren, waardoor het pand steeds duurzamer wordt. Tijdens de nieuwbouw in 2012 is het pand reeds voorzien van een warmtepomp waarmee we aardwarmte gebruiken om alle ruimtes te verwarmen en te koelen en is tevens binnen en buiten LED-verlichting geplaatst. Daar zijn dus nu 156 zonnepanelen bijgekomen waarmee we verder besparen op ons energieverbruik.

Optimale opbrengst

De firma Schulte heeft goed gekeken naar de ligging van ons pand en de stand van de zon. De panelen zijn daarom zowel op het oosten als op het zuiden gericht waardoor een optimale opbrengst en dus maximaal rendement verkregen wordt uit de panelen.

“Snel overtuigd van voordelen”

“We zijn content met de installatie van de 156 zonnepanelen. Tijdens de nieuwbouw hebben we al enkele EPC-verlagende maatregelen genomen en met de nieuwe zonnepanelen verduurzamen we verder! "We waren al snel overtuigd van de voordelen van deze investering waarmee we een nagenoeg energieneutraal pand realiseren. Duurzaamheid is van belang voor ons allemaal en wij vinden het belangrijk om hier op deze manier invulling aan te geven.”, aldus Frans Wigger, Managing Director.

Enkele foto's van de geplaatste panelen: