Materialen Ontmaskerd - P250gH

Nijhuis & Wigger heeft een voorraad aan flenzen en fittingen van verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en toepassingen. Deze keer werpen wij licht op het materiaal P250gH, een materiaal volgens de Europese materiaalnorm EN 10222-2, bestemd voor stalen smeedstukken en flenzen voor drukdoeleinden.

De P250gH is een koolstofstaal voor flenzen dat bekendstaat om zijn goede lasbaarheid en mechanische eigenschappen bij verhoogde temperaturen tot 450 °C en heeft een vloeigrens van 250 MPa. Daarom is dit materiaal geschikt voor veeleisende toepassingen zoals warmtewisselaars, stoomleidingen en boilers in industrieën zoals energiecentrales en chemische installaties. Met een treksterkte van 410 tot 530 MPa kan dit materiaal hoge druk aan.

De lasbaarheid van de P250gH is uitstekend omdat het materiaal minder gevoelig is voor scheurvorming tijdens het lassen. Het kan worden gelast met verschillende lasprocessen. In de tabel hieronder ziet u alle chemische kenmerken van P250gH.  

Wilt u meer leren over onze producten? Bezoek ons gehele assortiment hier.

 


Delen: