Even kennis maken met...Christine Koop

Even kennis maken met Christine Koop

Het team van Nijhuis & Wigger bestaat uit 7 personen. Verschillende personen met verschillende kwaliteiten. Graag willen we onze medewerkers aan u voorstellen om te laten zien welke werkzaamheden ze uitvoeren. Persoonlijk contact en korte lijntjes vinden we belangrijk binnen ons bedrijf en daarom geven we een inkijkje in onze organisatie.

In het eerste deel van Even kennis maken met... Christine Koop; Front desk receptioniste en "certificaten-orakel" :).

Afdeling: Certificaten / Receptie/front desk
In het NWFF team sinds: 2007
Motto: "Trek vandaag iets positiefs aan, dat past altijd!"

Christine is 13 jaar geleden, in 2007, begonnen bij Nijhuis & Wigger en ze zit nog altijd goed op haar plek.

Het belang van certificaten

Christine: "Mijn taken bij Nijhuis & Wigger zijn, naast het aannemen van de telefoon en ontvangen van gasten, het verzorgen van de materiaalcertificaten."

Nijhuis & Wigger is als voorraadhouder en leverancier van stalen flenzen, fittingen en buizen gecertificeerd volgens ISO 9001:2015 Lloyd's Register. Ook alle buiscomponenten in ons voorraadmagazijn zijn geleverd door ISO-gecertificeerde producenten of leveranciers. Dit betekent dat alle ruim 5.000 producten uit onze voorraad een materiaalcertificaat hebben.

Checked by CK

Een materiaalcertificaat moet voldoen aan de richtlijnen van de EN10204 norm. Onze certificaten worden gecheckt op de standaardspecificatie, maar ook, indien de klant dit heeft aangegeven, op eventuele aanvullende eisen. Nadat de fysieke materialen door de ingangscontrole zijn gekomen, worden de bijbehorende materiaalcertificaten door mij gecontroleerd en na goedkeur opgeslagen. Zodra de zending verstuurd is naar de klant is het mijn beurt om (per zending) de materiaalcertificaten digitaal naar de klant te sturen of te uploaden in een certificatenportaal. Hierbij zit altijd een overzicht van de betreffende order, waarop de geleverde heatnummers staan.

Opwaarderen

Wij leveren doorgaans een 3.1 certificaat (bij fittingen zit ook altijd een voormateriaal certificaat), mocht onze klant echter een 3.2 certificaat bij het materiaal wensen dan is het zeker mogelijk om een 3.1 "op te laten waarderen" naar een 3.2 certificaat. Dit verzorg ik dan in samenwerking met externe keuringsinstanties (zogenaamde NoBo's) zoals: Lloyd's, TÜV en bijvoorbeeld Element voor de benodigde aanvullende testen. De resultaten van de beproevingen worden als aanvulling op het 3.1 certificaat aan de klant verstrekt.

Wij hebben ook flenzen en fittingen op voorraad welke af fabriek al voorzien zijn van een 3.2 certificaat (dus met aanvullende testen).

"Wat mensen soms onderschatten is het belang van 
certificaten 
bij de materialen die we verkopen." 

NEN-Connect

Voor normen en specificaties heeft Nijhuis & Wigger een abonnement bij NEN-Connect. In deze 'kennisbank' staan de voor ons benodigde normen digitaal en kunnen wij altijd specificaties nakijken en checken. NEN-Connect heeft altijd up-to-date informatie beschikbaar.