Materialen Ontmaskerd - P355QH1

Het materiaal P355QH1 wordt gemaakt volgens de Europese norm EN 10222-2 bestemd voor stalen flenzen en smeedstukken. Dit materiaal wordt toegepast in de chemische industrie, de petrochemische industrie en de energiebranche. 

De ‘355’ in de naam verwijst naar de minimale vloeigrens van het materiaal. Dat is namelijk 355 N/mm². Hierdoor kan het materiaal een hoge druk weerstaan. Door de warmtebehandeling die het materiaal ondergaat, worden de mechanische eigenschappen verbeterd. Het materiaal wordt verwarmd en vervolgens snel afgekoeld in koud water of olie om daarna weer verwarmd te worden. Dit proces staat ook bekend als “quenched and tempered”. Dit proces zorgt ervoor dat het materiaal de juiste sterkte bereikt. 

Het materiaal is geschikt voor lage maar ook hogere temperaturen. Door de impact test bij - 50°C is het geschikt voor lage temperaturen. Maar door de “hot yield” (of zogenaamde trekproef) bij minimaal 300°C is het ook geschikt voor hogere temperaturen. Het exacte temperatuur bereik kan variëren en is afhankelijk van de specificaties en toepassing. 

Nieuwsgierig naar dit materiaal en wilt u een bestelling plaatsen? Neem gerust contact met ons op!


Delen: